Hans Savalle

Hans Savalle

Hans Savalle (1962) studeerde werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Delft en werkte enkele jaren als consultant bij Andersen Consulting voordat hij besloot om zijn MBA te halen aan de Harvard Business School.

Na Harvard werkte Hans in verschillende sectoren: Strategic Consulting (Boston Consulting Group), Verpakkingsindustrie (Van Leer), Machinebouw (Lalesse), Logistiek (PTT Post), Energie (Edon/Essent) en ICT (Kender Thijssen). Na de ervaring bij de Boston Consulting Group is Hans als Marketing en Salesmanager verantwoordelijk geweest voor de commerciële activiteiten van Van Leer Metallized Products in Europa en Noord Amerika en de succesvolle introductie van metallized paper bij de FMCG industrie. Hierna is Hans manager strategie geweest bij PTT Post en vervolgens directeur Strategie en Communicatie van Edon, energiebedrijf van N-O Nederland. In deze rol heeft Hans de multi-utility strategie voor het concern vormgegeven en de diversificatie van Edon in kabel, telecom en milieu begeleid. Als directeur Energie en lid van de directieraad van Edon heeft Hans de fusie van de energieactiviteiten van Edon en Pnem/Mega tot Essent Energie vormgegeven. In deze rol was Hans verantwoordelijk voor de samensmelting van de noordelijke en zuidelijke energie activiteiten in Den Bosch. Bij Kender Thijssen was Hans als algemeen directeur verantwoordelijk voor het complete ICT portfolio, van computer verhuur tot systems solutions en hardware resell tot repair en maintenance services. In deze rol heeft Hans in het bijzonder de heroriëntatie van de solutions activiteiten vormgegeven.

Hans is sinds 2001 zelfstandig ondernemer en voert o.a. als adviseur en interim manager opdrachten uit op het vlak van strategische heroriëntaties, reorganisaties en herstructureringen en interim functies op algemeen en functioneel management niveau. Veelal zijn de opdrachten gericht geweest op vercommercialisering van bedrijven (w.o. ANWB, PGGM, TSM Business School). Daarnaast heeft Hans samen met een compagnon een aantal jaren een machinefabriek in gevelliften gehad. Wereldwijd werd aan de bouwsector geleverd en werden machines op wolkenkrabbers van Hong Kong tot Sydney en van Dubai tot New York geïnstalleerd.

Hans is medeoprichter en vennoot van Improof.

De contactgegevens van Hans zijn:
Mobiel: 06 2156 4662
Email: hans.savalle@improof.com
LinkedIn: profiel Hans Savalle